Valuta
Oprema za polivanje

Trake za navodnjavanje

Kada je reč o sistemima kap po kap, osim svih neophodnih delova i opreme, na raspolaganju za Vas imamo vrhunski svetski proizvod, traku za navodnjavanje T-Tape, koja je osvedočena po svom kvalitetu i dobro poznata proizvođačima kod nas i u svetu po svojoj uniformnosti emisije na velikim dužinama redova, kao i po retkom začepljenju emitera. Najčešće se koristi traka debljine zida 150 mikrona. Treba napomenuti da se trake sa malim rastojanjem između kapaljki 10 cm i 15 cm i velikom količinom emisije vode 10 i 13,5 l/m‘/h veoma retko začepljuju.

Laserski sečeni emiteri omogućuju postavljanje ove trake i ispod površine zemljišta, bez bojazni od začepljenja, tako da se trake sa većom debljinom zida upotrebljavaju za subirigaciju (SSDI) prvenstveno u proizvodnji krompira, mrkve i luka. Trake sa rastojanjem od 20 cm i 30 cm između emitera i kapacitetom od 2,5 l/m’/h i 3,4 l/m’/h imaju najveću maksimalnu dužinu laterala, dok se traka dijametra 9 mm i vrlo pristupačne cene, sa kapaljkama na 15 cm i emisijom od 6,8 l vode po dužnom metru na sat, koristi na maksimalnim dužinama redova do 50 m.

T-Tape trake su dostupne u širokoj ponudi modela zavisno od debljine zida, dijametra i emisije vode što omogućava proizvođaču da pronađe optimalno rešenje u cilju postizanja maksimalnih prinosa gajene kulture.