Valuta
Oprema za polivanje

Prednosti sistema „Kap po kap“

Navodnjavanje kap po kap predstavlja ravnomerno i sporo navodnjavanje biljaka. Štedi Vaše vreme i Vaš novac, lako se namešta i svakoj biljci daje potrebnu količinu vode.
Navodnjavanje kap po kap ima mnogo prednosti u odnosu na navodnjavanje rasprskivačima:

Voda ide tamo gde je i potrebna
Jedna od najvećih prednosti ovog tipa navodnjavanja je dodavanje vode direktno na koren biljke. Trake se postavljaju tako da stoje neposredno pored biljaka, tako da se navodnjava samo zona korenovog sistema. Voda odlazi direktno na koren biljke.

Ušteda vode
-Efikasno iskorišćavanje vode. Samim tim što se navodnjava samo zona korenovog sistema, ne kvase se staze i ne zalivaju se delovi na kojima nema biljaka, smanjuje se količina vode za zalivanje.
-Laka instalacija
-Sistem kap po kap je relativno jeftin sistem za zalivanje i lako se postavlja.
-Ravnomerno i precizno zalivanje
-Nema stresa za biljke usled naglih promena režima vlage.
-Smanjena pojava korova
-Zbog navodnjavanja isključivo u zoni korenovog sistema, smanjena je pojava korova jer nema bespotrebnog vlaženja okolne površine.
-Široka primena
-Za različite konfiguracije terena i različite tipove zemljišta. U trakama se nalaze emiteri koji propuštaju različitu količinu vode (od 2-12 litara po metru). Na osnovu karakteristika terena, vode i potreba biljaka za vodom, određuje se pravilan režim navodnjavanja na osnovu koga se vrši odabir traka za navodnjavanje.

Pogodan za fertirigaciju
-Sistem kap po kap je idealan za prihranu biljaka vodotopivim djubrivima, zato što se na taj način vrši doziranje i aplikacija hrane direktno u zonu korena biljke.
-Ne zahteva posebno održavanje
-Kada se jednom postavi, sistem kap po kap ne zahteva neko održavanje. Sve što je potrebno je pravilno odrediti režim navodnjavanja i napuniti sistem vodom.